老襯論壇
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~

4 posters

向下

入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~ Empty 入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~

發表  渦卷 鴻門 周日 3月 15, 2009 8:22 pm

數下下面嘅故事收埋左幾多個歌名~
提示:重覆嘅吾計

從前,有一個無言無語嘅灰色小飛俠披星戴月咁練習講野同戒左佢嘅賴床習慣,希望可以搵到佢嘅愛人同佢講聲「我愛你」。
有一日,佢終於講到野喇,佢就即刻去搵佢鐘意嘅人。佢搵到佢鐘意嘅果個人之後,就即刻同講果個人「我愛你,就算你要我不呼不吸幾多秒,我仍然要共你一起」,講到e到,灰色小飛俠鐘意嘅果個人同灰色小飛俠講。
「別說話,我知你鐘意我,亦因為我而苦練講野同戒甩賴床,我只可以以你為榮,因為快樂恨我們。你睇下,我而家被人lock住我d快樂,就算俾你Unlock Me,我地都係冇可能。」「點解?」灰色小飛俠問。「因為要unlock 我只有一個方法,就係令自己變成萬年孤寂嘅人先至可以unlock到我,所以......忘記我啦。」「你睇住尼啦,我一定,一定可以搵到一個unlock你嘅方法嫁!等我!」
七百年後,灰色小飛俠又搵番佢鐘意果個人,同果個人講:「我搵到喇,今晚太陽落山之後會有一次繁星流動,只要我地兩個一齊向第一顆流星許願,我地嘅願望就會成真,而家二缺一,差你咋,快d尼喇!」於是,果個人就跟住灰色小飛俠去左。
最後,佢地冇開始到,因為果個人被流星擊中死左,灰色小飛俠因為識飛而死吾去。點解佢吾帶埋果個人飛走?因為果個人臨死前講左一句野而令灰色小飛俠吾再愛佢,就係「我不是好人,而係好人。」點解尼句野影響力咁大就係因為灰色小飛俠就係鐘意果個人吾講廢話,但係佢響果陣講左句廢話,所以灰色小飛俠從此吾再中意果個人。
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

文章數 : 51
注冊日期 : 2009-02-26
年齡 : 27

http://leochan.888bbs.biz

回頂端 向下

入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~ Empty 回復: 入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~

發表  渦卷 鴻門 周日 3月 15, 2009 8:24 pm

答案將於下星期一公佈~
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

回頂端 向下

入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~ Empty 回復: 入尼睇下~可以考考你對近排香港樂壇嘅認識有幾多~

發表  m1n` 周一 3月 16, 2009 7:58 pm

無言無語
灰色小飛俠
披星戴月
賴床
習慣
別說話
我愛你
不呼不吸幾多秒
快樂恨我們
以你為榮
Unlock Me
萬年孤寂
七百年後
繁星流動
二缺一
我不是好人
流星
許願

18?!`
m1n`
m1n`
初級老襯

文章數 : 67

回頂端 向下

發表  渦卷 鴻門 周三 3月 18, 2009 11:44 pm

No
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

回頂端 向下

發表  ~傑~同'~冷若冰'' 周四 3月 19, 2009 6:30 pm

灰色
無言無語
灰色小飛俠
披星戴月
賴床
習慣
別說話
我愛你
不呼不吸幾多秒
快樂恨我們
以你為榮
Unlock Me
萬年孤寂
七百年後
繁星流動
二缺一
我不是好人
流星
許願
19?
~傑~同'~冷若冰''
~傑~同'~冷若冰''
殘手老襯

文章數 : 214
年齡 : 28

回頂端 向下

發表  ShirleY✖...™ 周六 3月 21, 2009 3:46 pm

灰色
無言無語
灰色小飛俠
披星戴月
賴床
習慣
希望
別說話
我愛你
不呼不吸幾多秒
快樂恨我們
以你為榮
Unlock Me
萬年孤寂
七百年後
繁星流動
第一顆流星
二缺一
我不是好人
流星
許願
21?
但我知道唔係...
ShirleY✖...™
ShirleY✖...™
新手老襯

文章數 : 7
注冊日期 : 2009-03-03

回頂端 向下

發表  ~傑~同'~冷若冰'' 周六 3月 21, 2009 4:56 pm

嘩...
好多呀...
~傑~同'~冷若冰''
~傑~同'~冷若冰''
殘手老襯

回頂端 向下

發表  渦卷 鴻門 周一 3月 23, 2009 10:34 pm

答案如下:
灰色
無言無語
灰色小飛俠
披星戴月
賴床
習慣
愛人
希望
別說話
我愛你
不呼不吸幾多秒
快樂恨我們
以你為榮
Unlock Me
萬年孤寂
等我
七百年後
繁星流動
第一顆流星
二缺一
流星
我不是好人
流星
許願
好人
共25首
恭喜晒!係無人岩晒嫁!下次再有嘅時候再努力啦!
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

回頂端 向下

發表  渦卷 鴻門 周一 3月 23, 2009 10:35 pm

sorry~有少少更正!應該係24首~
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

回頂端 向下

發表  渦卷 鴻門 周一 3月 23, 2009 10:36 pm

因為數多左一次"流星"
渦卷 鴻門
渦卷 鴻門
初級老襯

回頂端 向下

發表  ~傑~同'~冷若冰'' 周二 3月 24, 2009 6:52 pm

哦...
~傑~同'~冷若冰''
~傑~同'~冷若冰''
殘手老襯

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章